Askliving nimi tulee omistajansa Anne Sid-Koskelan nimikirjaimista. ASK on kuitenkin enemmän kuin pelkät nimikirjaimet. Kysymyssana ask on yksi yrityksen perusarvoista. —Minua kiinnostaa tehdä ainoastaan hyviä ratkaisuja. Siksi perustietojen selvittämisellä on iso merkitys. Pitää olla aidosti kiinnostunut ja sopivan utelias selvittämään, miten tiloja käytetään ja ketkä niitä käyttävät?  Millainen tunnelma tilassa pitää olla? Miten tilasta saa käyttäjän näköisen ja tuntuisen?, sanoo Anne.

Anne Sid-Koskela

Puolueeton suunnitelma

Ask-livingin periaatteena on tehdä puolueettomia kaluste- ja sisustussuunnitelmia, joiden perusteella voidaan kilpailuttaa eri valmistajia ja merkkejä. Toinen tärkeä toimintaperiaate on selvittää budjetti ja tehdä suunnittelu sen rajoissa. —Koska hallitsemme kalustesuunnittelun ohella myös sisustussuunnittelun, asiakas saa meiltä suunnitelman, jossa kalusteet istuvat nykyiseen tilaan. Sisustussuunnittelua tehdessämme huomioimme aina tilassa olevat toimivat elementit, värit ja materiaalit. Emme kannata poisheittämistä vain uudistamisen vuoksi, ainoastaan silloin, kun väri, kaluste tai materiaali heikentää toimivuutta tai tilan tunnelmaa, kertoo Anne.

Anne Sid-Koskela

Anne on työskennellyt kalustemyyjänä sekä keittiö- ja sisustussuunnittelijana. — Lähes 20 vuoden työkokemuksen myötä minulle on muodostunut hyvin tärkeäksi periaatteeksi kunnioittaa toisen elämänaluetta ja –tapaa. Tämä on hyvä lähestymistapa, kun halutaan löytää hyvät käytännön ratkaisut ja asiakkaalle sopiva esteettinen näkökulma, summaa suunnittelija Anne Sid-Koskela.

Anne sisustaa pienenä

Kuvassa Anne 4 vuotiaana. "Ensimmäisen tilasuunnittelun tein isovanhemmilleni 9 vuotiaana. Sisustin jatkuvasti nukkekotia ja tein valtavan määrän pohjapiirustuksia kuvitteellisille henkilöille."

Yhteistyössä mukana

 
 

LS Wood T:mi: Puuseppä Jani Saarela
FJ Rakennus Oy